Sastojci
Za 12 komada
Osnova
180 g brašna (tip 400 meko)
100 g šećera
2 kesice burbon vanila šećera
1 kašičica praška za pecivo
80 ml ulja
80 g putera
2 jaja
150 ml mleka
začini za medenjake (cimet, muskatni orašćić, karanfilić)
Za prelivanje
80 g meda
40 g vode
Krem
140 g putera
70 g šećera u prahu
100 g bele čokolade
Pomešati puter, šećer i ulje. Dodati toj smesi i jaja. Mutiti žicom da se sjedini. Dodati malo brašna, a zatim i ostatak brašna pomešan sa praškom za pecivo i začinima za medenjake. Lagano sipati mleko i mešati žicom. Dobijenom smesom puniti korpice do 2/3 zapremine. Trebalo bi sve korpice da budu jednako napunjene. Peći u rerni 20 minuta na 170 stepeni.
U posudu sipati puter i prah šećer, pomešati ih prvo ručno, a zatim mutiti mikserom bar 10 minuta. U umućeni puter i šećer dodati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu. Blago zagrejati med i dodati u vodu.
Ispečene kapkejkove zaliti smesom meda i vode, a zatim namazati umućenim kremom.