Dekoracija svadbene torte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Dekoracija svadbene torte

Sastojci

Potrebne namirince za 3 torte (mala, srednja i velika)

 

Kora

24 belanca

400 g šećera

300 g pečenih mlevenih lešnika

100 g brašna

1 kesica vanilin šećera

 

Krem

24 žumanaca

500 g putera

360 g šećera

1 kesica burbon vanila šećera

400 g pečenih mlevenih lešnika

300 g bele čokolade

200 ml slatke pavlake

dodatni puter 380 g

 

Rojal

3 belanca

500 g šećera u prahu

 

Dekoracija

3 kg bele dekor mase

500 g gustina

srebrni dekor biseri

srebrna traka

ruže i grančice gipsofila

 

Način pripreme

Umutiti belanaca sa šećerom i vanilin šećerom. U gotov šam umešati brašno i mleveni lešnik. Razvući tanke kore i peći na 180 stepeni 8-10 minuta. Gotove kore ostaviti da se prohlade pa seći okruglim kalupima u tri veličine.

Na tihoj vatri kuvati žumanca, burbon vanila šećer, puter i šećer. Ovu bazu za krem prebaciti u odgovarajuću posudu i prekriti providnom folijom na dodir i ohladiti. Zagrejati pavlaku, pa preliti preko čokolade i umešati. Ohlađenu bazu umutiti i dodavati puter malo po malo uz konstantno mućenje, na kraju dodati čokoladni ganaš i još kratko umutiti. Špatulom umešati i mlevene lešnike.

Postupak filovanja za tri torte je isti. U kalup naizmenično stavljati kore i krem, iskoristiti i okrajke preostale od opsecanja kora. Torte dobro ohladiti.

Umutiti žicom za mućenje belanaca i šećer u prahu.

Na radnoj površini posutoj gustinom razvući dekor masu, presvući preko ohlađene torte i uglačati ivice.  Na torti iscrtati bordure i naneti rojal masu, pa lepiti srebrnu traku i srebrne bisere. Torte postaviti na stalak, pa ukrasiti ružama i gipsofilom.

 

Kitchen TV

prethodna
Karamela mus
sledeća
Mini tartovi

Dodajte svoj komentar