Mini tartovi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Mini tartovi

Sastojci

Čoko testo za tart

125 g putera

90 g limun prah šećera

50 g kakaa

250 g brašna

2 jaja

 

Karamela sa đumbirom

150 g neutralne pavlake

50 g đumbira

80 g šećera

80 g smeđeg šećera

 

Čoko krem

300 g crne čokolade

300 g slatke pavlake

 

Testo za žuti tart

250 g brašna

125 g putera

65 g limun prah šećera

1 žumance

1 jaje

 

Kalamondin krem

250 ml kalamondin voćnog pirea

rendana korica 2 limete

rendana korica limuna

150 g šećera

35 g gustina

250 g jaja

250 g putera

 

Kuvani šam

5 belanaca

350 g šećera

 

Za dekoraciju

150  g crne čokolade

zlatni prah

sveže bobičasto voće

par listića nane

 

Način pripreme :

U mikseru umutiti puter, dodati limun prah šećer, jaja, brašno i kakao u kompaktno glatko testo. Testo rastanjiti na  radnoj površini, p ga malim okruglim ringom iseći. Testo prebaciti u okrugle kalupe i prstima utabati prema ivicama kalupa. Dno izbockati viljuškom ili nožem kako testo ne bi raslo u toku pečenja. Ubaciti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni  8 – 10 minuta. Potom izvaditi kore za tart, ostaviti da se prohlade, pa izvaditi iz kalupa.

Umutiti puter, dodati brašno, limun šećer u prahu, jaje i žumance i umutiti kompaktno i glatko testo. Ponoviti postupak kao i za čoko tart testo.

Oljuštiti i iseckati đumbir. U odgovarajućoj posudi zagrejati šećer i smeđi šećer, pa ubaciti đumbir. Kada se đumbir karamelizuje dodati pavlaku i ukuvati.

Za čoko krem zagrejati pavlaku, pa je preliti preko čokolade i umešati.

Pomešati jaja i gustin sa malo kalamondina. Ostatak kalamondina zagrejati sa šećerom do tačke ključanja, potom dodati masu sa jajima i zakuvati krem. Prebaciti u posudu i dodati puter, a  zatim izblendati štapnim blenderom i dodati rendane korice limete i limuna. Prekriti providnom folijom na dodir i ohladiti. Ohlađen krem promešati i prebaciti u dresir kesu.

U odgovarajućoj posudi pomešati belanca i šećer i prebaciti na paru. Mutiti žicom za mućenje dok se šećer ne rastopi, zatim belanca prebaciti u mikser i ulupati u čvrst šam.

Otopiti čokoladu i tanko je razvući na poslastičarsku foliju u obliku mrežice. Mrežice uviti kao traku i prebaciti u frižider da se dekoracija ohladi i stegne.

U žuti tart sipati žuti kalamodin krem, zatim šam i brenirati. U crni tart na dno staviti malo karamel đumbira pa čoko ganaš- krem, zatim šam i brenirati. Ukrasiti čoko dekoracijom, voćem, nanom i zlatnim prahom.

Kitchen TV

prethodna
Dekoracija svadbene torte
sledeća
Profiterole

Dodajte svoj komentar