Sastojci
Korice
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
prstohvat soli
Fil
125 g čokolade
175 ml biljne slatke pavlake
80 g putera
80 g prah šećera
1 kesica karamel šećera
1 kašika kakaa
Karamel dekoracija
200 g šećera
10 kašika vode
Odvojeno umutiti belanca sa malo soli. Kada se formira pena lagano dodati šećer i mutiti dok se on potpuno ne istopi. Dodati žumanca, mutiti najslabijom brzinom i na kraju lopaticom umešati i brašno. Ovako dobijenu vazdušastu smesu peći na tiganju (zagrejan, podmazan puterom) formirajući palačinkice prečnika 5 cm. Peći na srednje jakoj vatri. Ispečene korice iseći na dva dela tako da budu još tanje.
Za fil:
U šerpici zagrejati slatku pavlaku i karamel šećer, skloniti sa vatre i onda sjediniti sa izlomljenom čokoladom. U ohlađeni krem dodati puter, kakao i prah šećer koji su prethodno penasto umućeni. Sipati fil u dresir kesu.
Slagati: korica-fil-korica, u kalupe za pečenje kapkejkova dok se ne popuni kalup. To je oko 6 korica u proseku. Ostatkom fila ukrasiti kapkejkove.
Sačekati da se ohladi bar sat vremena pre služenja, da bi kapkejkovi imali kompaktniju strukturu.
Za karamel dekoraciju:
Šećer i vodu zagrevati dok voda ne ispari i šećer se karamelizuje. Razliti šećer na pleh sa papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi. Šećer izlomiti i njime dekorisati kapkejkove.