Švarcvald kapkejk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Švarcvald kapkejk

Sastojci

Osnova

130 g brašna (tip 400 meko)

170 g šećera

50 g kakaa

½ kašičice praška za pecivo

40 ml ulja
100 g putera

2 jaja

170 ml vode

120 g čokolade

12 kašika likera od višanja (rakije, soka)

 

Krem

umućena slatka pavlaka

 

Sos od višanja

100 g višanja

50 ml soka od višanja

2 kašike šećera

15 g gustina

 

Dekoracija

višnje

 

Pomešati suve sastojke osim šećera. U drugoj posudi žicom umutiti jaja, šećer, ulje i puter. U umućenu smesu, naizmenično iz 2-3 puta, dodati suve sastojke. Dodati istopljenu ili narendanu čokoladu. Sipati vodu i promešati.

Sipati smesu u kalupe za pečenje, do 2/3 zapremine kalupa. Peći na 170 stepeni, bez ventilator, 18-20 minuta. Pečeni su kada se na dodir testo ulegne, a zatim odmah vrati u pravi oblik.

Ispečene i ohlađene kapkejkove izdubiti. Zaliti alkoholom 6 kapkejkova, a drugih 6 zaliti sokom od višanja. Sve napuniti sosom od višanja.
Za sos, u šerpicu sipati smrznute višnje, usitniti ih štapnim mikserom, kratko prokuvati. U sok od višanja umešati gustin. Sipati u višnje, dodati i šećer i kuvati dok se ne zgusne.
Na kapkejkove naneti umućenu i ohlađenu slatku pavlaku. Dekorisati višnjama.

Kitchen TV

prethodna
Doboš kapkejk
sledeća
Esterhazi kapkejk

Dodajte svoj komentar