Grilovane krmenadle u puteru i belom luku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Grilovane krmenadle u puteru i belom luku

Sastojci

Krmenadle

900 g laks karea

50 g putera

2 čena belog luka

2 grančice majčine dušice

maslinovo ulje

so

 

Tasty

 Prokelj zapečen u sosu od sira

300 g prokelja

so

maslinovo ulje

 

Sos od sira

150 g čedar sira u listićima

300 ml neutralne pavlake

beli mleveni biber

so

 

Laks kare iseći na tri jednake porcije i posoliti. Na tiganju zagrejati ulje i sa svih strana  zapeći kremenadle. Kada se zapeku sa svih strana preliti puterom, belim lukom i majčinom dušicom. Kremenadle prebaciti u vatrostalnu posudu i preliti istopljenim puterom sa belim lukom i majčinom dušicom, pa zapeći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180°C

Sos od sira: U šerpici sa neutralnom pavlakom istopiti sir iseckan na kockice i začiniti solju i belim biberom.

Tasty: Prokelju iseći koren i iseći  na pola, pa staviti se u rernu da se peče na 180°C.

Pred kraj pečenja prokelj zaliti sosom od sira zapeći ponovo u rerni još 10 minuta.

Ispečene krmenadle iseći i servirati na tanjir zajedno sa zapečenim prokeljom sa sosom od sira.

 

Kitchen TV

prethodna
Nataša Živadinović (Varvarin): Kiflice od speltinog i ražanog brašna sa sirom
sledeća
Gibanica sa sjeničkim sirom

Dodajte svoj komentar