Kapri torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kapri torta

Sastojci

Kora

9 belanaca

15 kašika šećera

1,5 kašika sirćeta

 

Krem od jagoda

500 g jagoda

200 g šećera

70 g gustina

malo vode

 

Vanil krem

1 l mleka

300 g šećera

9 žumanaca

150 g gustina

1 kesica burbon vanila šećera

225 g putera

100 g bele čokolade

 

Čoko ganaš

200 g crne čokolade

200 ml slatke pavlake

 

Dekoracija

300 g krupnih jagoda

9 crvenih ruža

3 grančice gipsofila

1 l slatke pavlake

crvena boja

50 g ribizli

 

Način pripreme

Ulupati belanca sa šećerom i sirćetom u čvrst šam. Šam rasporediti na ravan pleh, sa pekarskim papirom i sušiti 1 sat na 120 stepeni. Kada se kore osuše izvaditi i ostaviti da se ohlade, potom iseći okruglim kalupom  četiri kore.

Jagode iseći i staviti da se kuvaju sa malo vode i šećerom. Gustin pomešati sa vodom i naliti u skuvane jagode, kratko ukuvati i prebaciti na hlađenje. Kada se jagode ohlade izblendati ih.

Razmutiti malo mleka, gustin i žumanca. Ostatak mleka prokuvati sa šećerom i burbon vanila šećerom, pa dodati masu sa žumancima i zakuvati krem. Skuvan krem pomešati sa čokoladom i ostaviti da se ohladi. Umutiti puter i dodati ohlađen krem, pa sve dobro umutiti.

Zagrejati pavlaku i preliti preko crne čokolade, pa mešati žicom da se dobije gladak ganaš.

Umutiti slatku pavlaku u šlag  i podeliti na dva dela,  a u jedan deo dodati crvenu boju.

U kalup za tortu staviti koru, premazati ganašom, pa kremom od jagoda, zatim vanil kremom i ponavljati postupak. Tortu završiti korom i premazati sa malo vanil krema. Tortu dobro ohladiti.

Ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa i namazati šlagom, obode potom premazati obojenim šlagom. Dekorisati cvećem, jagodama i ribizlama.

Kitchen TV

prethodna
Egipatska torta
sledeća
Karamela mus

Dodajte svoj komentar