Karpaćo od lososa i salata od kinoe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Karpaćo od lososa i salata od kinoe

Sastojci

500 g lososa

1,5 limeta

2 prstohvata soli

2 prstohvata belog bibera

2 kašike kapra

3 kašike maslinovog  ulja

2 šake rukole

2 šake baby spanaća

so, biber

2 kašike balzamiko sirćeta

 

Priprema:

Losos iseći na sto tanje listove, pa ih poređati po dnu dublje posude u kojoj će se jednako marinirati. Iscediti sok od limete preko ribe, kapar sitno naseckati, pa polovinu  rasporediti preko ribe. Začiniti sa belim mlevenim biberom, solju, maslinovim uljem, pa poređati preostale listove ribe i ponoviti začine- sok od limete, so, beli biber, seckan kapar i maslinovo ulje. Ostaviti u frižideru da se marinira.

U posudi pomešati rukolu i mladi baby spanać, začiniti aćetom, solju i uljem i promešati. Od ove salate napraviti podlogu kao gnezdo i preko nje ređati marinirani karpaćo od lososa u krug, a u sredinu sipati salatu od kinoe.

 

Kinoa salata

2 šolje kinoe

150 g  čeri paradajza

1 limun

½ crnog luka

2 kašike maslinovo ulje

1-2 kašike soja sosa

prstohvat soli

prstohvat bibera

1 kašičica kurkume za kuvanje kinoe

 

Priprema :

Kinou skuvati u vodi sa kurkumom u prahu, procediti je i ostaviti da se ohladi. Na 1 šolju kinoe idu 2 šolje vode. U kinou dodati sitno seckan crni luk, čeri paradajz sečen na polovine, sok od limuna, soja sos, so, biber, sve to promešati i dodati ulje.

 

Čokoladni mafin sa malinama

175 g crne čokolade

1 zreo avokado

4 kašike meda

80 g speltinog integralnog  brašna

4 jaja

1 prašak za pecivo

80 g malina

 

Priprema:

Čokoladu otopiti na pari. Odvojiti belanca od žumanaca. Od belanaca napraviti čvrst sneg.  Avokado preseći, izvaditi seme, kašikom izvaditi meso avokada i izdrobiti ga uz pomoć viljuške. Skloniti posudu sa otopljenom čokoladom sa šporeta i u nju dodati polovinu žumanaca uz konstantno mešanje špatulom. Kada čokolada krene da se polako zgrušnjava dodati deo snega od belanaca i nežno mešati špatulom kako sneg ne bi pao. Dodati izgnječeni avokado i preostala žumanca, a potom preostali sneg od belanaca, pažljivo mešajući. U brašno od spelte sipati prašak za pecivo. Brašno, takođe, dodati iz dva puta u masu za mafine uz mešanje kako bi se sve sjedinilo i masa bila bez grudvica. Na samom kraju dodati med i promešati. U modle za mafine poređati papirne korpice i puniti ih pripremljenom masom do ⅔ korpica. U svaku staviti po par malina. Peći na 180°C 15-20 minuta.

Kitchen TV

prethodna
Vegetarijanski sendvič
sledeća
Čorba od graška i krompira

Dodajte svoj komentar