Vegetarijanski sendvič

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vegetarijanski sendvič

Sastojci

Salata od sočiva i crvene paprike

3 veće šolje sočiva

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 časa oraha

2-3 kašike maslinovog ulja

1 kašika aćeto balsamika

2 prstohvata sitne morske soli

1 prstohvat mlevenog  bibera

4 kom mladog luka

1 šaka rotkvica

 

Sočivo prvo potopiti u vodi, pa ga kuvati 20-ak minuta. Kada se sočivo skuva ocediti ga i isprati, kako bi se brže ohladilo i kako bi se uklonio višak skroba, pa ga sipati u činiju. Zelenu i crvenu papriku seći na kockice i ubaciti u činiju, rotkvice seći na veće kolutove, zatim ih preseći. Mladi luk seći na šire kolutove, pa sve promešati. Orahe iseckati i takođe ih dodati u činiju. Zaliti maslinovim uljem i dodati so, biber i aćeto.

 

Šitaki pečurke sa kozjim sirom

150 g šitaki pečuraka

40 g dimljenog kozjeg sira

2 prstohvata soli

1 pstohvat bibera

3 kašike maslinovog ulja

Cele šitaki pečurke bez sečenja pržiti sa obe strane na zagrejanom tiganju. Kada omekšaju posoliti i pobiberiti. Prebaciti ih na tanjir i preko njih sitno narendati kozji sir.

 

Ovseni hleb sa semenkama i suvim šljivama

 

450 g ovsenog brašna

50 g semenki lana

50 g semenki suncokreta

2 čase kisele vode

4 kašike maslinovog ulja

1 kašičica soli

1 kašičica meda

2 kašičice sode bikarbone

1 šolja suvih šljiva

 

U činiju sipati brašno i dodati suncokret, lan, iseckane suve šljive, sodu bikarbonu, med, maslinovo ulje i kiselu vodu. Sve dobro izmešati kašikom i posoliti. Nastaviti ručno sa mešanjem na pobrašnjavljenoj radnoj površini, umesiti ujednačeno testo. Uljem podmazati četvrtasti kalup za hleb i posuti ga brašnom. Oblikovati veknu od testa i staviti je u spreman kalup. Veknu potom premazati sa malo ulja i peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 40-ak minuta.

Hleb izvaditi da se prohladi, pa ga seći na kriške. Na jednu krišku staviti salatu od sočiva, na drugu šitake sa kozjim sirom i na treću namazati džem.

 Džem od voća

2 breskve nektarine sečene na kocke

1 banana sečena na kolutove

1 kruška sečena na kocke

1 kačika kokosovog  ulja

2 kašičice meda

Zagrejati  tiganj, staviti kokosovo ulje i svo pripremljeno voće ubaciti da se karamelizuje. Kada voće omekša skloniti tiganj sa vatre i dodati med, pa dobro promešati. Prebaciti voće u „secko“ i samleti.

 

Kitchen TV

prethodna
Ćuretina sa mlincima
sledeća
Karpaćo od lososa i salata od kinoe

Dodajte svoj komentar