Krambl od krušaka i lešnika sa prelivom na bazi kajmaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Krambl od krušaka i lešnika sa prelivom na bazi kajmaka

Sastojci

Za krambl:

 100 g brašna

80 g smeđeg šećera

150 g putera

100 g ovsenih pahuljica

100 g lešnika

2 veće tvrde  kruške

60 g putera

 

Za karamel:

500 g smeđeg šećera

0,5 l neutralne pavlake

 

Za preliv:

300 g mladog kajmaka

50 g tahini paste

50 g meda

 

Za krambl umesiti varjačom ovsene pahuljice, brašno, šećer i puter u prhko testo koje se drobi. Lešnike izblendati u blenderu i dodati testu. Testo pre pečenja ostaviti na sobnoj temperaturi. Na hladnom teflonskom tiganju zagrevati smeđi šećer dok ne počne da se topi po ivicama i da “pliva” po tiganju, a zatim dodati neutralnu pavlaku i uz mešanje nastaviti kuvanje dok se sav očvrsnuli šećer ne rastvori.

Kruške iseći na četvrtine, izvaditi semeni deo i iseći na tanke listiće, pa udinstati na puteru.

U posude ubaciti dinstane kruške, zaliti karamelom i prekriti krambl testom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 20 minuta ili dok krambl ne postane zlatno braon boje.

Kajmak umešati sa tahini pastom i medom. Čuvati u frižideru do služenja, pa preliti preko toplog krambla pred služenje.

 

Kitchen TV

prethodna
Smuđ sa smederevskom garniturom
sledeća
Piletina “a la satay”

Dodajte svoj komentar