Sastojci
1 tikvica
1 patlidžan
½ kg mešanog mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
100 g svinjske masti
ulje
so
suvi bosiljak
suvi origano
suvi ruzmarin
suva majčina dušica
7 jaja
200 g kisele pavlake
2 dl mleka
100 g brašna
U šerpi dinstati očišćenu i narendanu šargarepu i sitno iseckan crni luk. Dodati mleveno meso i sve začine i nastaviti sa prženjem. Odvojeno umutiti 2 jaja brašno i vodu da se dobije masa malo gušća nego za palačinke. Tikvice i patlidžan iseći na kolutove, posoliti i umakati u dobijenu masu, pa zatim pržiti na tiganju sa zagrejanim uljem. Poređati u vatrostalnu posudu prvi red tikvica, red dinstanog mlevenog mesa, red patlidžana, red mesa i završiti sa redom tikvica. Umutiti odvojeno mleko, preostalih 5 jaja i pavlaku, pa zaliti u vatrostalnoj posudi i peći u zagrejanoj rerni oko 45 minuta.
Tasty
Dresing od jogurta, belog luka i mirođije
400 g grčkog jogurta
1 veza mirođije
4 čena belog luka
biber
so
Beli luk i mirođiju sitno iseckati. Spojiti sve u jednu posudu i promešati.
Dresing služiti uz musaku sa pohovanim tikvicama.