Palačinke bez brašna sa bananama i socca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Palačinke bez brašna sa bananama i socca

Sastojci

1 šolja ovsenih pahuljica

1 banana

2 jaja

2 belanca

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika mlevenog lana

40 g badema

30 g borovnica

30 g malina

2-3 kašike meda

1 kašika ulja

ulje za prženje

so

 

U seckalici samleti u prah bademe i ovsene pahuljice. U blender staviti jaja i belanca i dobro izblendati, potom dodati  mlevene bademe i ovsene pahuljice, mleveni  lan, bananu, prašak za pecivo, ulje, posoliti i sve izblendati u masu za palačinke.

Na zagrejanom tiganju za palačinke, na malo ulja, izlivati pripremljenu masu, ove palačinke trebaju da budu manje i deblje. Pržiti dok s ne pojave mehurići, potom okrenuti na drugu stranu. Palačinke trebaju da budu meke, vazdušaste i  zlatnobraon boje.

Servirati palačinke prelivene medom i ukrašene svežim borovnicama i malinama.

 

Socca

 

1 šolja brašna od leblebija

230 ml mlake vode

3 kašike maslinovog ulja

½ kašičice soli

prstohvat kumina

1 jaje

 

1 krompir

1 crni luk

1 čen belog luka

1 šargarepa

½ šolje graška

šaka svežeg spanaća

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica karija

ulje za prženje

so

biber

par listića svežeg korijandera

 

Umešati sve sastojke za testo. Masa za soccu ne sme da ima grudvice. Ostaviti u frižideru minimum 1h, pre pečenja.

Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Šargarepu oljuštiti i iseći na kolutove. Crni luk oljuštiti i iseći na sitno. Beli luk oljuštiti i iseći na sitno. Spanać oprati i osušiti.

U zagrejanom tiganju na maslinovom ulju propržiti kockice krompira. Kada krompir počne da dobija zlatnožutu boju dodati crni i beli luk. Posoliti i pobiberiti. Kada povrće omekša dodati kolutove šargarepe, grašak i kari.  Nastaviti upržavanje povrća na umerenoj vatri. Pred kraj dodati spanać.

Na zagrejanom tiganju za palačinke,na malo ulja, izlivati masu za soccu. Donja strana socce treba da bude dobro pečena, potom preokrenuti.

Na soccu rasporediti pripremljeno povrće i ukrasiti cepkanim listićima korijandera.

Kitchen TV

prethodna
Takos sa tofu kajganom i gvakamole
sledeća
Gomboce i šufnudle

Dodajte svoj komentar