Sastojci
1 šolja ovsenih pahuljica
1 banana
2 jaja
2 belanca
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika mlevenog lana
40 g badema
30 g borovnica
30 g malina
2-3 kašike meda
1 kašika ulja
ulje za prženje
so
U seckalici samleti u prah bademe i ovsene pahuljice. U blender staviti jaja i belanca i dobro izblendati, potom dodati mlevene bademe i ovsene pahuljice, mleveni lan, bananu, prašak za pecivo, ulje, posoliti i sve izblendati u masu za palačinke.
Na zagrejanom tiganju za palačinke, na malo ulja, izlivati pripremljenu masu, ove palačinke trebaju da budu manje i deblje. Pržiti dok s ne pojave mehurići, potom okrenuti na drugu stranu. Palačinke trebaju da budu meke, vazdušaste i zlatnobraon boje.
Servirati palačinke prelivene medom i ukrašene svežim borovnicama i malinama.
Socca
1 šolja brašna od leblebija
230 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja
½ kašičice soli
prstohvat kumina
1 jaje
1 krompir
1 crni luk
1 čen belog luka
1 šargarepa
½ šolje graška
šaka svežeg spanaća
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica karija
ulje za prženje
so
biber
par listića svežeg korijandera
Umešati sve sastojke za testo. Masa za soccu ne sme da ima grudvice. Ostaviti u frižideru minimum 1h, pre pečenja.
Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Šargarepu oljuštiti i iseći na kolutove. Crni luk oljuštiti i iseći na sitno. Beli luk oljuštiti i iseći na sitno. Spanać oprati i osušiti.
U zagrejanom tiganju na maslinovom ulju propržiti kockice krompira. Kada krompir počne da dobija zlatnožutu boju dodati crni i beli luk. Posoliti i pobiberiti. Kada povrće omekša dodati kolutove šargarepe, grašak i kari. Nastaviti upržavanje povrća na umerenoj vatri. Pred kraj dodati spanać.
Na zagrejanom tiganju za palačinke,na malo ulja, izlivati masu za soccu. Donja strana socce treba da bude dobro pečena, potom preokrenuti.
Na soccu rasporediti pripremljeno povrće i ukrasiti cepkanim listićima korijandera.