Pindžur, pileća krilca sa medom i bukovec paprikom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pindžur, pileća krilca sa medom i bukovec paprikom

Sastojci

Pindžur
1 kg crvene paprike
1 patlidžan
300 g paradajza
50 g belog luka
100 ml ulja
1 baget
100 g ovčijeg sira
2 veže peršuna
so
biber
U rerni ispeći paradajz i patližan. Na plotni šporeta ispeći papriku. Pečeno povrće oljuštiti i zajedno izblendati, prebaciti u činiju. Sitno iseckati beli luk i peršun. U šnezideru zagrejati 100 ml ulja. U povrće dodati so, biber, sitno seckan beli luk i peršun. Preliti sve vrelim uljem i promešati. Baget iseći na kriške i na svaku krišku staviti parče sira. Baget zapeći u rerni i služiti pored pindžura.

Pileća krilca sa medom i bukovec paprikom
300 g pilećih krilaca
1 kašika meda
30 g bukovec paprike
30 ml ulja
100 g krompira
100 g šargarepe
so
malo nane
Pileća krilca iseći na pola, šargarepu iseći na četvrtine, krompir iseći na kocke 1×1 cm. Povrće i krilca skuvati u vodi. U tiganju zagrejati ulje, dodati bukovec papriku i kratko sotirati. Naliti malo vode, posoliti, dodati med i malo sveže nane. Krilca ocediti i dodati u sos, ostaviti na umerenoj temperaturi oko 10 minuta. Služiti toplo sa kuvanim povrćem.

Kitchen TV

prethodna
Bruskete sa sušenom ribom i kremom od luka, kuvani som
sledeća
Zec i palenta sa vrganjima

Dodajte svoj komentar