Praline

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Praline

Sastojci

Praline
100 g crne čokolade
380 g bele čokolade
zelena boja za čokoladu

Punjenje od rtanjskog čaja
300 ml slatke pavlake
3 g rtanjskog čaja
400 g crne čokolade

Punjenje od lavande
400 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
10 g sušene lavande

Otopiti crnu čokoladu na pari. 2/3 otopljene čokoladu sipati na mermernu podlogu i temperirati konstantnim mešanjem. Ohladiti je na temperaturu od 25 C pa je vratiti u posudu u kojoj je ostatak čokolade. Mešati dok se ne postigne temperatura od 35 C. Ponoviti postupak sa belom čokoladom u koju dodati zelenu boju.  U obe modle staviti vrlo malo crne čokolade i prstima poći napolje tako da ostane ne pravilna šara, ohladiti u frižideru. U modle sipati temperiranu obojenu belu čokoladu, višak izliti napolje pa ohladiti.
U dve šerpe zagrejati slatku pavlaku, u jednu dodati čaj a u drugu lavandu. Kada prokuva procediti preko bele čokolade i sve jednako izmešati. I sipati u modle, paziti da ne budu do vrha pune. Ohladiti u frižideru. Ostatak obojene čokolade otopiti i ponovo tempirati, izliti u modle i špatulom izravnati. Zatvoriti.

Kitchen TV

prethodna
Torta iznenadjenja
sledeća
Torta čoko malina

Dodajte svoj komentar