Torta iznenadjenja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Torta iznenadjenja

Sastojci

Kora od pistaća
8 belanaca
300 g šećera
150 g pistaća
150 g bademovog brašna
kora 2 limuna

Umutiti belanca i šećer u čvrst šam. Pistace samleti u blenderu. Dodati brašno od badema, mlevene pistaće i koru limuna. Lagano umešati pa razvući na papir za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C 10 minuta. Pečene ohladjene kore pomoću dva ringa iseći. 4 kore jedne veličine 4 kore druge veličine. U ring redjati koru pa fil. 3 kore pa zavržiti korom. Srednju koru napraviti od parčića. Ohladiti u frižideru. Ohladjene torte izvaditi iz ringa staviti manju na veću. U sredinu gornje torte staviti drvenu palicu, i premazati je otopljenom čokoladom. Po ivici torte sipati ganaš iz dresir kese i ostaviti ga da se sliva niz stranice torte. Sam vrh torte premazati ganašom i redjati šarene čokoladne bombone. Na vrh palice uz pomoć čokolade zalepiti kesicu bombona. Stalak sa tortom prebaciti u veću posudu, posudu napuniti suvim ledom i naliti sa 2 l vode.

Vanila sos
8 žumanca
250 ml mleka
250 ml slatke pavlake
100 g šećera
1 kesica burbon vanila šećera

Skuvati mleko i slatku pavlaku. U posudi žicom umutiti žumanca, šećer i burbon vanilin šećer.  Vrelo mleko sipati u činiju, kratko promešati pa vratiti u šerpu i kuvati na tihoj vatri dok ne postane viskozno.

Mus sa pistaćima
700 g mlečne čokolade
300 g vanila sosa
450 ml slatke pavlake
200 g pistaća
10 g želatina

U blenderu samleti pistaće. Čokoladu  istopiti na pari pa dodati 300 g sosa od vanile i ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku.  Listiće želatina potopiti u hladnu vodu. Žicom spojiti slatku pavlaku, krem i pistaće. Istopiti želatin pa spojiti sa musom.

Ganaš
300 g crne čokolade
300 ml slatke pavlake

Otopiti čokoladu, malo čokolade ostaviti sa strane za mazanje drvene palice. Ostatak i pomešati je sa slatkom pavlakom. Jednako umešati, sipati dresir džak.

Za dekoraciju
800 g šarenih čokoladnih bombona

Kitchen TV

prethodna
Dezert u čaši
sledeća
Praline

Dodajte svoj komentar