Sezonski rižoto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sezonski rižoto

Sastojci

300 g arborio pirinča

1 glavica crvenog luka

2 čena belog luka

100 g kelja

300 g bundeve

200 g putera

40 g parmezana

30 ml belog vina

ulje

 

Bujon

2 bataka sa karabatacima

2 šargarepe

1 celer

2 paškanata

1 veza peršuna

1 glavica crnog luka

 

Bujon: U veću šerpu sipati vodu. Ubaciti oljušteno i krupno isečeno povrće i batake. Kad se skuva procediti i odvojiti meso od kostiju.

Rižoto: U šerpi propržiti beli i crveni luk, kratko pržiti, pa dodati narendanu očišćenu bundevu. Dodati pitinač, mešati i propržiti kratko pirinač sa lukom i bundevom. Dodati vino i mešati dok alkohol ne ispari. Nalivati bujonom dok se pirinač ne skuva. Kada je pirinač skoro skuvan ubaciti na krupno isečene listove kelja i otkošćeno meso sa bataka. Kada je pirinač gotov skloniti sa ringle i umešati parmezan i puter.

 

Tasty:

Salata sa tikvicama, mirođijom i belim lukom

 

2 tikvice

1 veza mirođije

4 čena belog luka

suncokretovo ulje

vinsko sirće

 

Iseckati tikvice na krupnije štapiće, blanširati kratko i posoliti. Na kraju procediti. Iseckati mirođiju. Iseckati beli luk na sitno.

 

Tasty: Spojiti sve sastojke u jednu činiju, posoliti i promešati.

Kitchen TV

prethodna
Slobodanova patentirana sarma
sledeća
Baba Nenini zagorski štrukli

Dodajte svoj komentar