Supa od kuvanih jaja i krompira, bread puding i oblande sa alvom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Supa od kuvanih jaja i krompira, bread puding i oblande sa alvom

Sastojci

Supa od kuvanih jaja i krompira

3 jaja

400 g krompira

50 g putera

40 g brašna

2,5 dl pavlake za kuvanje

1 l pilećeg temeljca

 

 

 

Začini

so

biber

korijander

muškatni oraščić

kapar

začinska paprika

limunov sok

 

Za dekoraciju

100 g suvog mesa

1 jaje

 

Krompir oguliti i naseći na kockice. Na puteru popržiti suvo meso, pa dodati brašno da porumeni. Zaliti ga mlakim temeljcem, promešati i dodati krompir seečen na kockice. Kuvati 10  minuta, pa začiniti po potrebi solju i biberom, muškatnim oraščićem, mlevenim korijanderom, začinskom  paprikom.

Kuvana jaja očistiti,  pa 2 naribati u supu. Jedno jaje ostaviti za dekoraciju pred sam kraj. Naliti pavlaku za kuvanje i ostaviti da proključa. Dodati limunovog soka i promešati. Dekorisati  kuvanim jajetom sečenim na četvrtine i proprženim suvim mesom i kaprom.

 

 

Bread Puding

1 hleb (500 g)

 

Za rojal masu

6 jaja

6 dl mleka

1 kašičica senfa

 

Začini

 

so

biber

muškatni oraščić

kukrkuma

slatka začinska paprika

 

400 g rendanog sira

1 vezica mladog luka

5-6 čenova belog luka

½ kg spanaća

 

 Za posipanje

mešavina semenki

 

Za prženje

ulje

 

Za podmazivanje

50 g putera

Hleb iseći na jednake kockice i osušiti.  U odgovarajućoj činiji umutiti jaja i mleko, pa začiniti senfom, solju, biberom, začinskom paprikom,  muškatnim oraščićem. Na malo ulja popržiti sitno seeckani mladi luk i beli luk,  pa mu dodati na rezance sečeni spanać i mešati oko 2 minuta da spanać ne splasne. Sve to ubaciti u smesu od jaja i mleka. Dno tepsije koju ste prethodno premazali maslacem posuti  semenkama, pa pažljivo rasporedite hleb, odmah zatim dodati rojal, pa ostatak hleba staviti u fil i preliti. Za sam kraj staviti narendan sir i posuti semenkama. Peći u zagrejanoj rerni na 180 c oko 40 minuta.

 

Oblande sa alvom

 500 g šećera

1 dl vode

6 kašika kakao praha

300 g alve

450 g putera

1 paket oblandi

 

 U šerpi na umerenoj vatri istopiti šećer sa vodom. Kada se šećer otopi dodati kakao i alvu i mešati na tihoj vatri da se sve sjedini.

U dobijenu masu dodati puter i sve mešati dok se ne dobije kompaktna masa.

Tako još toplu masu nanositi na oblande sve dok se ne potroši sav fil.

Ostaviti da se ohladi i stegne.

Iseći na željene oblike i servirati.

Kitchen TV

prethodna
Strata, meksička pileća supa i španski kolač sa limunom
sledeća
Grilovana riba u umaku od gorgonzole i bundeve, aromatični kroketi od palente i heljdopita sa bundevom

Dodajte svoj komentar