• Home
  • Profesionalac
  • Supa od pečenog paradajza sa krekerima, pestom od bosiljka i penom od mleka
Supa od pečenog paradajza sa krekerima, pestom od bosiljka i penom od mleka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Supa od pečenog paradajza sa krekerima, pestom od bosiljka i penom od mleka

Sastojci

Supa od pečenog paradajza sa penom od mleka

1 kg paradajza

100 g šećera

100 g meda

2 grančice ruzmarina

80 ml aćeto balzamiko sirćeta

1 veća glavica crnog luka

300 ml pileće supe

300 ml vode

2 čena belog luka

100 ml neutralne pavlake

so i biber

maslinovo ulje

50 g putera

1 kašika paste od đumbira i belog luka

 

Za penu od mleka

200 ml mleka

 

 

Pesto od bosiljka

 

Za penu od mleka

200 ml mleka

 

1 veza bosiljka

100 ml maslinovog ulja

50 g pinjola

so

biber

50 g rendanog parmezana

 

Krekeri sa lanom

100 g brašna

70 g putera

2 g soli

20 ml vode

 

Za posipanje

1 kašika lana

1 kašičica krupne morske soli

 

Za dekoracij

peršunov list

 

Paradajzu izdubiti peteljke i raseći  na četvrtine da se rascveta, a ostane spojen na dnu. Rasporediti paradajz na pleh i posuti šećerom, medom, aćetom, iglicama ruzmarina, uljem, belim lukom iseckanim na listiće, posoliti, pobiberiti. Peći u rerni na 180 – 200 ° C, 25 – 40 minuta.

Crni luk iseckati na rebarca i propržiti na malo putera i ulja. Posoliti i pobiberiti i dodati pastu od đumbira i belog luka. Posuti luk sa 2 -3 prstohvata šećera. Kada se luk karamelizuje dodati pečeni paradajz sa svojim sokom i pritisnuti ga varjačom. Posoliti i pobiberiti, pa naliti supom i vodom. Ostaviti da supa ukuva, pa izblendati štapnim blenderom i ispasirati. Vratiti supu na vatru, proveriti ukus i naliti neutralnom pavlakom. Kratko ukuvati.

Zamesiti testo od svih sastojaka, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne. Razvaljati testo na par milimetara debljine i seći okrugle krekere odgovarajućim aušteherom. Prebaciti krekere na pleh sa papirom za pečenje i posuti lanom i krupnom morskom solju. Prstima pritisnuti i peći na 190 ° C, 12 minuta.

U secku samleti listove bosiljka, pinjole, rendani parmezan i dodati maslinovo ulje po potrebi.

Zagrejatu mleko da prokuva, pa ga prebaciti u bokal i štapnim blenderom mutiti dok se ne formira stabilna pena na površini mleka.

Servirati toplu supu od paradajza sa penom od mleka, ukrasiti peršunovim listom, sa strane služiti krekere i pesto od bosiljka.

Kitchen TV

prethodna
Rolovana jagnjetina sa spanaćem, koprivom i raštanom, pire od šargarepe i glazirani celer
sledeća
Tatar biftek sa pireom od patlidžana i pom paj krompirom

Dodajte svoj komentar