Sastojci
1 kg svinjskog vrata
150 g suvih šljiva
300 g praziluka
150 ml belog vina
so
biber
50 g putera
Meso iseći na komade 2×2 cm, posoliti i pobiberiti. Praziluk iseći na deblje kolutove. Na zagrejanom ulju pržiti meso, kada meso postane zlatnožuto dodati šljive i kratko pržiti. Naliti belim vinom i ostaviti da baci ključ, kuvati 20 minuta. Na puteru sotirati praziluk, dodati so i biber i nakon par minuta dodati u tiganj sa mesom. Nakon 20 minuta servirati uz hleb.
Hleb od kuuruznog brašna i krompira
250 g kukuruznog brašna
250 g brašna
2 kuvana krompira isečena na kocke
pola kockice kvasca
malo šećera
270 ml mlake vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
Pomešati kvasac, 20 ml mlake vode i šećer i ostaviti da fermentiše. Pomešati dve vrste brašna, dodati kropir i kašičicu soli, i kašičicu šećera. Dodati 250 ml mlake vode i fermentisani kvasac. Umesiti testo i ostaviti da naraste. Testo premesiti i formirati u 2 jufke. Hleb ispeći 40 minuta na 180 C.