Zapečeni pirinač sa lignjama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Zapečeni pirinač sa lignjama

Sastojci

Bujon

250 g kozica

1 šargarepa

1 paškanat

1 celer

maslinovo ulje

1 veza peršuna

1 l vode

 

Zapečeni pirinač sa lignjama

400 g lignji

400 g filea lososa

100 g kozica

500 g pirinča

1 glavica crnog luka

5-6 čena  belog luka

1 crvena paprika

1 zelena paprika

500 ml soka od paradajza

1 dl belog vina

maslinovo ulje

1 konzerva crvenog pasulja

500 g graška

500 g zamrznutog kukuruza

 

Za posluživanje

1 veza peršuna

3 limuna

 

Bujon: Očistiti kuvane kozice. Glave i oklop kozica propržiti u šerpi sa maslinovim uljem. Naliti vodom i dodati krupnije isecane i oljuštene šargarepe, paškanat i celer. Ostaviti da se kuva na laganoj vatri.

Rižoto: U šerpi propržiti sitno iseckan crni luk. Dodati iseckane lignje na kolutove i iscekan beli luk i paprike, kukuruz i grašak. Naliti vinom i kuvati dok alkohol ne ispari. Dodati pirinač, očišćene kozice i na kockice iseckani losos. Naliti bujonom, dodati so i biber, prebaciti u posudu za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180°C 30 minuta.

 

Tasty

 

 “Pa amb tomaquet” brusketice

1 hleb ili baget

paradajz

maslinovo  ulje

beli luk

fileti inćuna

kozice

peršun

so

 

Tasty: Iseći bruskete i malo ih zapeći na tiganju. Pečene bruskete utrljati belim lukom i paradajzom. Na svako parče staviti po jednu očišćenu kuvanu kozicu i 1 file inćuna. Ukrasiti listom peršuna i politi maslinovim uljem.

Kitchen TV

prethodna
Profiterole
sledeća
Podvarak sa prasetinom

Dodajte svoj komentar