Salata od patlidžana i krompira, fish fingers i majmunski hleb

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Salata od patlidžana i krompira, fish fingers i majmunski hleb

Sastojci

Salata od patlidžana i krompira

1 patlidžan

½ kg kuvanih krompira

3 kuvana jaja

5 kiselih paprika

4-5 čena belog luka

peršunov list

so

biber

maslinovo ulje

aćeto balzamiko sirće

1 kašika malidžana

 

Prirema:

Patlidžane naseći na tanje kolutove i izgrilovati na malo ulja sa obee strane. Napraviti dresing od aćeta balzamica, maslinovog ulja, soli, bibera, usitnjenog belog luka i peršunovog lista. Pomešati grilovane patlidžane, kuvana jaja isečena na ploške, kiselu papriku isečenu na rezance, krompir isečen na kocke i preliti dresingom. Na kraju dodati kašiku malidžana.

 

Fish Fingers

½ kg fileta oslića

2 glavice crnog luka

400 g suvog hleba

2 dl ribljeg temeljca

2 jaja

peršunov list

so

biber

slatka začinska paprika

kurkuma

 

Panir masa

2 jaja

½ šoljice brašna

1 šoljica prezli

 

Priprema:

Ribu pre prženja uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju tako da dobije boju sa obe strane, a nakon prženja ostaviti da se ohladi i iscepkati na sitne komade. Crni luk iseći na sitno i propržiti na malo ulja. Kada dobije staklastu boju ubaciti ga u fil. Suvi hleb namočiti u temeljcu, ocediti i izdrobiti. Komadiće ribe i namočeni suvi hleb pomešati i dodati 2 umućena jaja, začiniti solju, biberom i ostalim začinima. Smesu dobro promešati i od nje praviti štapiće veličine kažiprsta. Uvaljati ih u brašno, umućena jaja, pa prezlu i pohovati u dubokoj masnoći dok ne porumene. Ocediti na upijajućem papiru.

 

Majmunski hleb

 Za testo

1 kesica suvog kvasca

2,5 dl mlakog mleka

70 g šećera

120 g putera

1 jaje

1 žumance

1 kašičica soli

600 g brašna

 

Za „prelivanje“

 120 g otopljenog putera

200 g žutog šećera

2 kašičice mlevenog cimeta

1 kesica vanilin šećera

 

Način pripreme:

U mlakom mleku razmutiti suvi kvasac uz malo šećera i ostaviti da se aktivira.

U posudu za mešanje staviti jaje, žumance,  šećer, puter i so. A zatim sipati mleko sa kvascem. Mikserom sve dobro promešati, a onda dodati četvrtinu brašna, promeniti žice na mikseru i mesiti testo tako da uz mešenje dodajemo po malo brašna dok ga ne potrošimo.

Dobijeno testo premesiti i rukama i ostaviti da naraste 2h.

Kada je testo naraslo premesiti ga i napraviti jufke veličine oraha.

Svaku jufku umočiti i dobro premazati istopljenim maslacem, pa  onda uvaljati u mešavinu šećera, vanilin šećera i cimeta.

Tako obložene jufke ređati u dobro maslacem premazanu modlu za kuglof. Prekriti krpom i ostaviti da ponovo naraste oko 45 minuta.

Peći na 190°C oko 40 minuta.

Nakon pečenja ostaviti da se ohladi oko 10 minuta.

Kitchen TV

prethodna
Grilovana riba u umaku od gorgonzole i bundeve, aromatični kroketi od palente i heljdopita sa bundevom
sledeća
Supa od kuvanih jaja, povrtni odresci i kolač od pirinča

Dodajte svoj komentar