Vijetnamska pho bo supa i stir fraj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vijetnamska pho bo supa i stir fraj

Sastojci

Za supu:

 

1 kg juneće rozbratne

0,5 kg junećih grudi

1 kašičica fish sosa

5 l vode

400 g celera

2 zvezdasta anisa

1 šipka cimeta

1 veći crveni luk

15 karanfilića

200 ml soja sosa

1 veza korenastog povrća

morska so

biber

 

Za posluživanje:

200 g ramsteka

2 šargarepe

1 pakovanje pirinčanih rezanaca

1 veza mladog luka

1 čili papričica

 

Korenasto povrće oprati i naseckati na komade. Karanfiliće zabosti u oljuštenu glavicu crvenog luka i zajedno sa ostalim sastojcima za supu staviti u lonac. Kuvati oko 5-6 sati na umerenoj temperaturi.

Posle toga dodati soja sos. Ramstek zamrznuti u frižideru u komadu oko 40 minuta tako da se lakše seče na veoma tanko. Naseckati ultra tanke listove od ramsteka. Nudle potopiti u vrelu vodu po uputstvu sa pakovanja. Šargarepu ljuštilicom naseći na tanke listove. Naseckati mladi luk na ultra sitno i ubaciti svo naseckano povrće, rezance i listiće mesa u činiju za posluživanje i preliti vrelom, oceđenom supom. Dodati čili papričice po ukusu.

 

Stir fraj

500 g piletine

100 g pirinčanih rezanaca

2 čena belog luka

50 g djumbira

1 paprika

200 g kupusa

1 mladi luk

1 crveni luk

1 šargarepa

1 veza korijandera

½ kašičice soli

1 kašika soja sosa

1 kašika fiš sosa

1,5 kašika oyster sosa

1,5 kašika terijaki sosa

 

U kipuću vodu dodati pirinčane  rezance, isključiti ringlu, a rezance ostaviti da se opuste.

Piletinu iseći i marinirati u fiš sosu, soja sosu, oyster sosu, terijaki sosu, belom luku i đumbiru sitno seckanom, pa izmešati i ostaviti pola sata da se ukusi spoje.

U vreli vok sipati malo ulja, pa pržiti piletinu. Zatim dodati šargarepu isečenu na tanke trake, mladi luk isečen na kolutiće i crveni luk na rebarca. Kada se luk malo upržio dodati papriku isečenu na trake, pa zatim kupus isečen na rezance. Kada kupus malo omekša, dodati nudle i i posuti sve korijanderom. Servirati u dubokom tanjiru.

Kitchen TV

prethodna
Gazpacho sa malinama, guacamole, španska tortilja
sledeća
Teleća blanketa sa pirinčem

Dodajte svoj komentar