Treći nastavak Sončeve gozbe Dejana Karapeeva svaki dan u 10:30, 16:30 i 22:30 premijerno na Kitchen TV

Dejan Karapeev, poznati makedonski kuvar, pripremio je za gledaoce Kitchen TV novi gurmanski užitak. Dvadeset novih epizoda popularnog serijala Sončeva gozba premijerno će se prikazivati svaki dan od subote, 3. oktobra, u 11:0, 17:00 i 23:00.
– Nastavili smo da predstavljamo makedonsku kuhinju, koja postaje sve popularnija u svetu. Njena suština je u pripremi svežih namirnica iz našeg okruženja, a to je i novi trend u kulinarstvu, koji je, silom prilika, postao još izraženiji zbog pandemije korona virusa. Postali smo više okrenuti tradiciji i onim što nas okružuje. Ipak, trudio sam se da svakom jelu dam neki svoj lični pečat – kaže Karapeev i dodaje da je predstavio narodne recepte, kao što je proja sa prazilukom i čvarcima, ali i ekskluzivne specijalite koji se pripremaju u poznatim restoranima.
– Punjeni šaran, meso u bundevi, musaka sa vrganjima, prazilukom i mesom, piletina sa bamijama i paradajzom, jagnjeće meso sa taranom, pitulićarnik (slane palačinke), samo su deo onoga što ćemo imati priliku da vidimo u novom serijalu. Verujem da će gledaoci biti zadovoljni i da će svako pronaći po nešto za sebe, bilo iz slatkog ili slanog repertoara.
Prijatno gledanje!
Prevod “Sunčeve gozbe” nije uvek najbolji.To može potpuno da promeni jelo koje želimo da pripremimo.Daću samo današnji primer gde se pšenično i kukuruzno brašno uporno prevodi kao pšenično i ječmeni.Bilo bi dobro obratiti pažnju na tačan prevod.